Felhívás

2021-be lezajlott az első Magyar Orvos-egészségügyi Világtalálkozó, és idén, 2024. augusztus 29-31. között, Budapesten kerül megrendezésre a következő, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján.

Az esemény célja a külföldön és Magyarországon dolgozó magyar orvosok és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerének fejlesztése, valamint eddigi tapasztalataik egymás közt való megosztása.   Szándékunk az is, hogy a konferencia rámutasson az egészségügy aktualitásaira, regionális és globális szinten, kiemelve azokat a tudományos szakterületeket, melyekben sikert csak nemzetközi összefogással érhetünk el.

Minden szakterületről és minden ellátási formából, intézményből örömmel fogadunk jelentkezést aktív vagy már nem aktív kollégáktól is. Szeretettel várjuk azokat is, akik csak részt kívánnak venni a Világtalálkozón, de előadást nem kívánnak bemutatni.

Tisztelt Kollegák!

2021. augusztus 26-28-án sikerrel megvalósult a Magyar Orvosok és Egészségügyi dolgozók első világtalálkozója (MOVT 2021) a Magyar Tudományos Akadémián. A mellékelt összefoglaló üzenet ajánljuk mindenki szíves figyelmébe.

Záróüzenet

Üdvözlettel:

MOVT Szervezőbizottsága

A konferencia programját felkért referátumokból és bejelentett előadásokból fogjuk összeállítani. Ehhez felkért hozzászólások, konzultációk kapcsolódhatnak, melyek a hazai orvoslás és egészségügy helyzetét és kihívásait, másrészt a kapcsolódó külföldi tapasztalatokat, jó példákat, együttműködési lehetőségeket, javaslatokat, felajánlásokat mutatnak be.

Felhívás

A külföldön dolgozó magyar orvosoktól elsősorban az alábbi témákban kérünk előadásokat, hozzászólásokat:

Egészségügyi szervezés, biztosítási rendszerek

Miként segíthetné a magyar egészségügyet más egészségügyi, szervezeti – biztosítási rendszerekben szerzett tapasztalatok?

Orvos, szakorvos, gyógyszerész képzés az adott országban

Milyen javaslatok fogalmazhatók meg a jelenlegi helyzet és gyakorlat javítása érdekében

Újszerű diagnosztikai vagy terápiás eljárások, kutatási eredmények


Helyzetünk a világban, egészségnevelés, szenvedélybetegségek elleni küzdelem

Az előadások az adott szakterülettel kapcsolatban olyan globális gondolkodásmódot tükrözzenek, ami alkalmas lehet általánosabb érvényű iránymutatások megfogalmazására. Érdekes lehet az egyes szakmák helyzetének, jellemzőinek összevetése hazánkban, határainkon túl és a világ más pontjain. Elsősorban olyan javaslatok megfogalmazását várjuk, amelyek a gyakorlati megvalósíthatósága a realitás talaján marad.

Szervezők

A találkozó fővédnöke és védnökei:

Fővédnök:

Prof. Dr. Ádám Veronika
A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Osztályának elnöke

Szervezők:

Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ)

Magyar Egészségügyi Társaság (MET)

Hungarian Medical Association of America (HMAA)

Hungarian Medical Association of America (HMAA) - Magyarországi Tagozat

Hungarian Medical Association in the United Kingdom (HMA-UK)

MOTESZ MET HMAA HMAA